Tumma suklaa Chiquita banaanimuffinit

Lähettäjä Chiquita 29.9.2014

Valmistusaika 20 minuuttia

Paistoaika 20 minuuttia

Annoksia 12

Ääniä yhteensä: 339

Ainekset

  • 2 hyvin kypsää Chiquita banaania
  • 1 iso muna, vatkattuna
  • 1,2 dl smetanaa
  • 55 g voita, sulatettuna
  • 225 g sokeria
  • 140 g jauhoja
  • ¼ tl ruokasoodaa
  • ¼ tl suolaa
  • 150 g tummaa leivontasuklaata, mieluiten 70%:sta
  • 75 g suklaahippuja
  • ½ tl vaniljaa

Valmistusohje

Lämmitä uuni 190 asteeseen.

Survo banaanit keskikokoisessa kulhossa, jättäen hieman kokkareiseksi. Sekoita joukkoon muna, smetana ja sulatettu voi.

Yhdistä isossa kulhossa sokeri, jauhot, ruokasooda ja suola. Sulata leivontasuklaa pienessä mikronkestävässä astiassa korkealla teholla 45 sekuntia. Hämmennä. Jos sulamattomia paloja on jäljellä, jatka suklaan mikrottamista ja sekoittamista 10 sekunnin välein, kunnes suklaa on täysin sulanut. Aseta sivuun.

Kaada banaaniseos kuiviin aineisiin ja hämmennä vain sen verran, että ne sekoittuvat. Taikinan pitäisi jäädä kokkareiseksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa ja 50 g suklaahipuista sekä vanilja.

Jaa taikina muffinivuokiin ja ripottele loput suklaahiput niiden päälle kuorrutteeksi.

Paista 190 asteessa 15-20 minuuttia. Muffinit ovat valmiita kun ne näyttävät päältä kuivilta ja halkeilevat. Sulaneista suklaahipuista johtuen perinteinen hammastikkutesti ei ole luotettava.

Ravitsemuksellinen tieto per annos:  Kalorit 270;  Rasva 15g; Tyydyttyneet rasvat 8g;  Hiilihydraatit 37g; Sokeri 25g; Proteiini 4g.