Tosinautiskelijan banaani-pekaanipähkinäleipä

Lähettäjä Fiia

Valmistusaika 10min

Paistoaika 50-60min

Annoksia 10-15

Ääniä yhteensä: 314

Ainekset

2dl kaurahiutaleita
2,5dl vehnä-/täysjyväjauhoja
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
1,5dl pekaanipähkinöitä
2,5dl suklaapaloja (n. 50gr)
2-3 kypsää banaania
1dl vaahterasiirappia
0,5dl pekaani- tai saksanpähkinäöljyä
2 kananmunaa

Valmistusohje

1. Laita uuni päälle - 180°. Voitele sulalla voilla tai juoksevalla rasvalla haluamasi vuoka.
2. Kaada kaurahiutaleet isoon kulhoon, ja riko ne melkein jauhoksi. Lisää kulhoon muut kuivat aineet, suklaa ja pähkinät rouhittuna.
3. Muussaa banaani erillisessä kulhossa haarukalla pehmeäksi mössöksi, ja lisää sekaan vaahterasiirappi, öljy ja kananmunat. Kaada seos kuivien aineiden sekaan ja sekoita.
4. Kaada taikina leipävuokaan ja ripottele päälle vielä kaurahiutaleita ja pähkinöitä. Paista 50-60min, kunnes pinta on kullanruskea, eikä taikinaa jää sisäpuolelta haarukkaan.
5. Kumoa leipä ja nauti!