Suklaakakku Chiquita-sydämellä

Lähettäjä Kari Liikanen

Valmistusaika 20 minuuttia

Paistoaika 25 minuttiia

Annoksia 8

Ääniä yhteensä: 344

Ainekset

Näitä tarvitset:

1 iso tai 2 pienempää hieman raakaa banaania
2,5 dl sokeria
4 munaa
voita
200 g tummaa suklaata
3,5 dl vehnäjauhoja
kermaa
tilkka tummaa rommia

Valmistusohje

Leikkaa voita noin 200 gramman siivu ja laita se sulamaan kuumassa vesihauteessa olevaan teräskulhoon.
Laita paistinpannu levylle kuumenemaan ja ripottele pannulle 3 ruokalusikallista sokeria paahtumaan. Kuori sokerin ruskistumista odotellessa banaani(t) ja viipaloi noin puolen sentin viipaleiksi. Kypsytä viipaleita tovi molemmin puolin ruskeaksi paahtuneessa sokeriliemessä.
Nosta banaanit jäähtymään paistinpaperin päälle, lisää pannulle loraus kermaa,pikkunokare voita ja tilkka rommia. Anna seoksen kiehahtaa tovi ja valuta se pannulta tasaisesti banaaniviipaleiden päälle.
Lohko suklaa paloiksi ja sulata voisulan seassa lämpimässä vesihauteessa.
Vatkaa munat ja loppu sokerista vatkaimella vaahdoksi ja sekoita se suklaa-voi -seokseen. Sekoita seos tasaiseksi ja sen jälkeen lisää jauhot ja sekoita ne huolellisesti esimerkiksi puulastalla taikinansekaan.
Rasvaa tasapohjainen vuoka ja kaada siihen noin puolet taikinasta. Asettele taikinan pinnalle banaaniviipaleet kastikkeineen. Jos ne ovat ehtineet jämähtää, murenna seos pienemmiksi lohkoiksi ja asettele ne varovaisesti taikinan päälle.Kaavi sen jälkeen loput taikinasta banaanien päälle ja paista kakkua 220-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Älä paista kakkua missään nimessä täysin kypsäksi, sillä keskustan tulee jäädä hieman valuvaksi.
Anna kakun jäähtyä tovi ennen tarjoamista, koska liian kuumana valuvaksi jäänyt taikina valuu helposti pois kakun sisältä.
Lämpöisenä tarjottaessa kaveriksi sopii muun muassa vaniljajäätelöpallo.