Rosmariini-banaani-possu

Lähettäjä Kimmo Rautama

Valmistusaika 15 min + 6h (marinointi) + 15 min

Paistoaika 20 min (pannulla)/ 40 min (uunissa)

Annoksia 4

Ääniä yhteensä: 457

Ainekset

2-3 isoa banaania
n. 600 g porsaan sisäfile
1 tlk kookosmaitoa
2 shalottisipulia
2 cm pala inkivääriä
1 pieni valkosipuli
1 tl rosmariinia
1 tl keltaista curryjauhetta
0,5 dl ruokaöljyä
1/2 dl soijakastiketta
1 rkl ketjap manista
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl sokeria
Mustapippuria ja suolaa
3-4 dl jasmiiniriisiä
Tuoretta korianteria (voidaan jättää pois)

Valmistusohje

1. Tee marinadi (sekoita öljy, soija, ketjap manis, chilikastike, inkivääri, korianteri, oregano, mustapippuri), murskaa valkosipuli joukkoon.
2. Leikkaa file n. 1,5-2 cm viipaleiksi ja sekoita marinadin joukkoon.
3. Pussita file ja marinadi ja laita jääkaappiin vähintään kuudeksi tunniksi.
----
4. Ota liha lämpiämään hyvissä ajoin ennen ruoan valmistusta.
5. Keitä riisi ohjeen mukaan niukassa vedessä.
6. Kuori sipulit ja viipaloi.
7. Kuullota sipulit öljyssä, lisää sokeri ja ripaus suolaa. Nosta sipulit hetkeksi sivuun.
8. Pyyhi fileet liiasta marinadista ja ruskista nopeasti öljyssä kuumalla pannulla (älä pyyhi pannua sipulien jäljiltä).
9. Kaada pannulle sipulit, banaanit ja kookosmaito fileiden seuraksi. Kaada sekaan myös koko marinadi.
10. Lisää pannulle rosmariini, raastettu inkivääri sekä curry. Anna hautua n. 10 min.

Vaiheet 8-10 voidaan vaihtoehtoisesti yhdistää niin että kaikki ainekset nostetaan uunivuokaan, sekoitetaan ja laitetaan uuniin 200 asteeseen n. 40 minuutiksi.
Nauti ruoka riisin kanssa, päälle tuoretta korianteria. Jos haluat tulisempaa, lisää srirachaa tms. chilikastiketta.