Päivin banskukakku

Lähettäjä Päivi

Valmistusaika n. 1 h

Paistoaika 40 - 50 min

Annoksia Riippuu paloista ;)

Ääniä yhteensä: 441

Ainekset

3 kypsää Chiquita-banaania
1,5 dl sokeria tai fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl piparkakkumaustetta
(tai yht. 0,5 tl neilikkaa ja inkivääriä)
1 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta sekoitettuna
1 dl vehnä- tai sämpyläjauhoihin
1,5 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja

Valmistusohje

Muussaa banaanit huolella ja sekoita joukkoon loput aineet yllä olevassa järjestyksessä. Kaada taikina leivinpaperoituun tai voideltuun & mannaryynitettyyn leipävuokaan. Paista 175 asteessa (tavallinen vanha uuni 200 astetta) uunin keskitasolla n. 40 - 50 min tai kunnes pinta kauniin ruskea ja tikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä kunnolla ja jos maltat niin anna vetäytyä yön yli / useampi tunti, jolloin maut tasaantuvat mahdollisimman hyvin. Banaaneista tulee paljon nestettä ja ne tekevät kakun meheväksi eli ylimääräistä nestettä tai rasvaa ei tarvita lainkaan. Vehnä- ja sämpyläjauhoja mielen mukaan molempia tai vain toista, itse teen aina kokonaan sämpyläjauhoista; tulee mukavaa purutuntumaa. Herkullinen ja huipputerveellinen! Säilyy pitkään mehevänä, jääkaapissa jopa viikon hyvänä, nam!