Nopea banaanisuklaakakku mikrossa

Lähettäjä Hanna Nykänen

Valmistusaika 8 min

Paistoaika 5 min

Annoksia 10-12

Ääniä yhteensä: 375

Ainekset

100 g tummaa suklaata (maitosuklaakin käy, mitä löytyy)
1rkl vettä (käytännössä loraus)
100g voita
1 banaani
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
2-3 munaa

Valmistusohje

Valmistusastiaksi käy mikä tahansa mikroastia. Kätevintä on, kun samaa astiaa käyttää koko hommaan.
Suklaa, vesi ja voi mikroon n. 1 min. Sekoita tasaiseksi.
Soseuta banaani, lisää taikinaan.
Mittaa päälle jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Hämmennä ensin kuivia aineita keskenään ja sekoita ne sitten taikinaan.
Lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
Kypsennys mikrossa (800W) noin 5 min, vähempikin riittää jos haluaa mutakakun. Jotkut mikrot vaatii kauemmin, koita kypsyys tikulla.
Kakun on hyvä antaa jäähtyä n. vartti, jolloin irtoaa paremmin vuoasta. Jos on kiire, ei tartte! :p
Halutessaan voi käyttää myös silikonivuokaa tms.

Todella näppärä ohje yllätysvieraita varten! ; )