JOULUINEN BANAANIKAKKU

Lähettäjä Rauno

Valmistusaika 1 3/4 tuntia yhteensä

Paistoaika 1 tunti

Annoksia n. 20 palaa

Ääniä yhteensä: 326

Ainekset

125g voita tai margariinia
3dl raakaruokosokeria
3 munaa
3 Chiquita -banaania
100g hasselpähkinärouhetta tai tummaa suklaata
½dl ranskankermaa
1/4tl suolaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2½tl vanilliinisokeria
4dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Hienonna banaanit ja lisää seos ranskankerman kanssa rasva-sokerivaahtoon.
Rouhi pähkinät tai suklaa.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos varovasti taikinan joukkoon.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan.
Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
Kakku on parhaimmillaan parin päivän kuluttua.