Itämainen Banaanikaalilaatikko (vegaani)

Lähettäjä Annina

Valmistusaika 1/2 h

Paistoaika 1,5-3h

Annoksia 6-8

Ääniä yhteensä: 356

Ainekset

1,5dl soijarouhetta
3dl vettä
1 kasviliemikuutio

oliiviöljyä tai kookosöljyä
1 sipuli
2 valkosipulia
1rkl inkivääriraastetta
1rkl currya
1tl chilijauhetta
suolaa

1 omena
2 kypsää banaania (tai yksi iso)
n. 1dl kookoskermaa
loraus omenaviinietikkaa
vajaa kilo kaalia (tai sen verran kun pataan mahtuu)

Valmistusohje

Laita soijarouhe ja vesi pieneen kattilaan kasvisliemikuution kanssa.
Kiehauta ja jätä kannen alle turpoamaan kunnes muut ainekset ovat valmiit.

Lisää pataan öljy ja kuullota siinä sipuli ja kaikki muut mausteet.
Lisää kuutioitu omena ja banaani ja kookoskerma.
Kaada pataan soijarouhe liemineen ja anna porista hiljalleen.
Leikkaa kaali suikaleiksi ja lisää pataan - sekoita.
Laita pata 150-170 asteiseen uuniin hautumaan vähintään 1,5h.
Nauti riisin tai perunan kanssa tai ihan sellaisenaan.