Intialainen banaani-linssipata

Lähettäjä Elias & Claudia

Valmistusaika 40 min

Paistoaika 30 min

Annoksia 4

Ääniä yhteensä: 397

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 keskikokoinen omena
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianteria
1 tl garam masalaa
½ tl (mango) currya
4 dl kasvislientä
2 dl kookosmaitoa
2 dl vihreitä kuivia linssejä
1 keskikokoinen banaani
suolaa ja mustapippuria
Tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja kuullota ne hyvin ja hiljalleen raastetun inkiväärin kanssa pehmeäksi tilkassa öljyä.
2. Lisää pannulle myös pieneksi kuutioitu omena, ja anna pehmetä hetki.
3. Lisää joukkoon linssit, ja paahda niitä 1-2 minuuttia ennen kasvisliemen sekä kookosmaidon lisäämistä. Anna porista hiljalleen noin 15 min.
4. Lisää mausteet ja suola, ja hauduta vielä toiset 15 min, tai kunnes linssit ovat pehmenneet. Tarvittaessa vähennä nesteen määrää hauduttamalla ilman kantta.
5. Viipaloi banaani ja lisää kastikkeen joukkoon kera reilun kourallisen silputtua tuoretta korianteria.
6. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden kasvisten ja basmatiriisin tai naanin kera.