Hedelmä-marjagratiini

Lähettäjä Nina Hautala

Valmistusaika n. 30 min

Paistoaika 10-12 min

Annoksia 4

Ääniä yhteensä: 355

Ainekset

3 banaania
2 dl vadelmia
2 rkl sokeria
Kuorrutus:
1 1/4 dl kermaa
½-1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 rkl sokeria
1-2 valkuaista
1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Viipaloi banaanit 4 annosvuokaan (laakeaan)
Ripottel päälle vadelmat ja hiukan sokeria
2. Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Lisää halkaistu vaniljatanko. Vatkaa keltuaiset ja lusikallinen sokeria vaahdoksi.
Lisää kuuma kerma hyvin vatkaten. Kaada seos kattilaan ja kuumenna uudelleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos höyryy ja vähän sakenee. Älä anna kiehua.
Ota kattila pois liedeltä. Poista vaniljatangon puolikkaat. Jos käytät vaniljasokeria niin lisää se vasta nyt.
3. Vatkaa valkuiaset vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki. Sekoita kuohkea vaahto keltuaisseokseen. Jaa kuorrutus vuokien päälle. Gratinoi 190-200 asteisessa uunissa n. 10-12 min, kunnes pinnassa kaunis väri.
4. Tarjoa kuumana, mutta varo kuumaa sisustaa!! Pinalle voi laittaa kevyesti tomusokeria tai marjaseosta/-sosetta/-kastiketta