Gluteeniton Unelma kääretorttu

Lähettäjä Veera Romppainen

Valmistusaika 20min

Paistoaika 10min

Annoksia n.12palaa

Ääniä yhteensä: 357

Ainekset

4 Kananmunaa
1dl sokeria
1dl perunajauhoa
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Täyte:
2dl vispikermaa
4murskattua banaania
1rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
Kostutus:
1/4dl maitoa
1/4dl vettä
1tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Vatkaa sokeri ja munat paksuksi vaahdksi.
Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe, perunajauho keskenään ja lisää siivilän läpi vaahdonjoukkoon varovasti käännellen.
Levitä taikina pellinpäälle olevalle leivinpaperille.
Paista 10 min 225 asteessa.
Laita pöydälle sokeroitu leivinpaperi ja kippaa torttulevy sen päälle.
Kostuta levy pullasudin avulla.
Täyte:
Muussaa banaanit haarukalla ja levitä tasaisesti torttulevyn päälle.
Vatkaa vispikerma paksuksi vaahdoksi, johon on lisätty vaniljasokeri ja sokeri.
Levitä tasaisesti torttulevyn päälle kermavaahto ja rullaa taikina pötköksi.
Kääretorttu on valmis mutta sitä voi halutessaan vielä koristella pursotuksin.