Chiquita banaani-porkkanamuffinit

Lähettäjä Chiquita 29.9.2014

Valmistusaika 20 minuuttia

Paistoaika 25 minuuttia

Annoksia 12-16

Ääniä yhteensä: 313

Ainekset

  • 210 g kokojyvävehnäjauhoja
  • 55 g jauhettuja pellavansiemeniä
  • 2 tl ruokasoodaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 hyppysellinen muskottipähkinää
  • 85 g fariinisokeria
  • 2 munaa, vatkattuina
  • 1,2 dl kasviöljyä
  • 150 g hienoa porkkanaraastetta
  • 2 hyvin kypsää Chiquita banaania
  • 16 saksanpähkinän puolikasta (valinnainen)
  • 1,2 dl vähärasvaista kreikkalaista jogurttia (kuorrute)
  • 110 g tomusokeria (kuorrute)
  • 1 tl tuoretta sitruunamehua (kuorrute)

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Survo yksi banaani isossa kulhossa, sekoita joukkoon munat ja öljy. Kuutioi toinen banaani ja lisää se ja porkkanaraaste varovasti sekoittaen.

Lisää kuivat aineet seokseen ja hämmennä vain sen verran että ne sekoittuvat. Annan taikinan seisoa hetki.

Täytä muffinivuoat ¾ täyteen taikinalla. Koristele jokainen saksanpähkinänpuolikkaalla. Paista uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Ota pois uunista ja annan jäähtyä ennen kuorrutusta.

Valmista kuorrute sekoittamalla yhteen jogurtti, tomusokeri ja sitruunamehu. Lusikoi kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.

Ravitsemuksellinen tieto per annos:  Kalorit 200;  Rasva 10g; Tyydyttyneet rasvat 1g;  Hiilihydraatit 26g; Sokeri 14g; Proteiini 4g.