Banaanimuffinit

Lähettäjä Maria Radova

Valmistusaika 35 min

Paistoaika 25 min

Annoksia 10 isoa muffinia

Ääniä yhteensä: 349

Ainekset

3,5 dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1ti leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
3 isoa, ylikypsää banaania survottuna
2 dl sokeria
1 muna
0.75 dl juoksevaa kasvisrasvaa, öljyä tai sulatettua voita

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele iso muffinipelti tai laita koloihin paperiset vuuat.
Sekoita banaanisurvos, sokeri muna ja rasva keskenään. Yhdistä muut kuiva-aineet ensin keskenään ja sekoita sitten taikinan joukkoon, sekoita kunnes melko sileää (banaanipaukut ei haittaa, jauhosattumat sen sijaan haittaavat).
Annostele vuokaan, taikinasta tulee noin 10 isoa muffinia. Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Seuraavaksi pääsi kokeiluun ihanan Annemin banaanipannarit. Näissä huomio kiinnittyi erityisesti siihen, että jauhoja ei käytetty lainkaan. Aloin kyllä epäillä jossain vaiheessa, että kysymyksessä oli virhe, niin haasteelliseksi koin paistamisen ja kääntämisen nimittäin. Lopulta lisäsin taikinaan kolmannen munan, pysyivät paremmin koossa, mutta alkoivat kyllä maistua enemmän munalta kuin banaanilta. Annemilta en ehtinyt asiasta kysyä, mutta hän varmaan kommenteissa voi valottaa sujuiko paistaminen paremmin kuin minulla?