Banaanilimput

Lähettäjä kati

Valmistusaika noin 1,5 tuntia

Paistoaika 30 minuuttia

Ääniä yhteensä: 362

Ainekset

2,5 dl vettä
50 g hiivaa
3 dl banaanisosetta
1-2 tl suolaa
0,5 dl siirappia
2 tl pomeranssinkuorta
2 dl kauralesettä
2 dl grahamjauhoja
10-11 dl hiivaleipävehnäjauhoja
50 g voita
Pinnalle
3-4 rkl maitoa
kauraleseitä

Valmistusohje

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää banaanisose, suola, siirappi, pomeranssinkuori, kauraleseet ja grahamjauhot. Vatkaa muutama minuutti.
Lisää joukkoon jauhot ja loppuvaiheessa pehmeä voi. Alusta kiinteä tasainen taikina. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan jauhoitetulla leivinpöydällä ja leivo pyöreiksi limpuiksi. Nosta leivät kohoamaan leivinpaperoidulle uunipellille. Kohota leipiä noin 15 minuuttia.
Voitele leivät maidolla ja ripottele päälle kauraleseitä. Paista banaanileipiä 225-asteisessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.
Tarjoa leipää esim. juustojen kera.