Banaanikakku

Lähettäjä Anni Humalajoki

Valmistusaika n. 30-60 min.

Paistoaika 50-60 min.

Annoksia 20

Ääniä yhteensä: 170

Ainekset

150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4-5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl inkivääriä 
2 tl kanelia
0,5 dl hasselpähkinäjauhetta
3 banaania
kuorrutus:
90 g kermaista sulatejuustoa
45 g pehmeää voita
210 g tomusokeria
1½ tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Vaahdota sokeri ja margariini.

2. Lisää munat yksitellen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään.

4. Murskaa banaanit haarukalla.

5. Sekoita vaahtoon vuorotellen banaania ja jauhoseosta.

Paista isossa jauhotetussa kakkuvuoassa 170 asteessa n. 50-60 min.

Sekoita juusto ja voi sähkövatkaimella kermaisen tuntuiseksi.

Lisää tomusokeri vähän kerrallaan joukkoon samalla sekoittaen.

Kaada sitruunamehu juustokuorrutukseen ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrutus jäähtyneen banaanikakun päälle ja sivuille tasaisesti