Banaani sydän hyytelökakku

Lähettäjä Anne Martikainen

Valmistusaika valmista edellisenä päivänä,vie hieman aikaa.

Paistoaika pohja 30 min/hyytymisajat

Annoksia 10-12 henkeä

Ääniä yhteensä: 457

Ainekset

Pohja:
1 muna
1 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoa
3/4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhoa
1tl vaniljasokeria
1/4 dl kuumaa vettä
Keskiosan hyydyke:
1 banaani kuutioituna
1/2 dl aprikoosi sosetta (piltti)
2 rlk sokeria
2 rlk sitruuna mehua
1,5 liivatelehteä
Ulkoreuna hyydyke:
1,5 dl mango banaani jugurttia
4 rlk sokeria
125 g mascarpone juustoa
3 liivatelehteä
2 dl pakaste vadelmia
Päällyste:
1 banaani viipaloituna
sitruuna mehua
0,3 dl hyytelö sokeria
0,6 dl vettä

Valmistusohje

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 17,5 vuoka
vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
yhdistä kuivat aineet ja kiehuva vesi
paista 175 asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.
anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan
laita pohjan alaosa samaan vuokaan jossa paistoit
pohjalle on hyvä laittaa leivinpaperi
Keski hyytelö:
aseta pohjanpäälle rengas 7,5 cm johon teet hyytelön
liota liivatteet kylmässä vedessä
sekoita kuutioidut banaanit,aprikoosi,sokeri
kuumenna sitruuna mehu ja liuota siihen liivate
lisää soseeseen ja lusikoi se renkaan sisään
anna jäähtyä jääkaapissa noin 1 tunti
Ulompi hyydyke:
poista sisä rengas kakulta ja valmista ulompi hyydyke
liota liivatteet kylmassä vedessä
sekoita mascarpone,jugurtti,sokeri
lisää tilkkaan kuumaa veteen liuotetut liivatteet
lopuksi jäiset vadelmat
lusikoi vuokaan reunoille
laita toinen kakkupohja päälle ja kevyt paino (esim.lautanen)
anna hyytyä jääkaapissa n.4 tuntia tai seuraavaan päivään
Päällystä:
lado kakulle viipaloidut banaanit
sivele sitruuna mehulla
kuumenna vesi ja sekoita siihen hyytelösokeri
sivele kakun päälle hieman jäähtyneenä