BANAANI-SUKLAAUNELMA

Lähettäjä Rauno Savikuja

Valmistusaika Tunti

Paistoaika 8 minuuttia

Annoksia N. 15 palaa

Ääniä yhteensä: 295

Ainekset

Pohja:
4 kananmunaa
1½dl sokeria
1½dl kaakaojauhetta
½dl perunajauhoja
1dl vehnäjauhoja
1½dl leivinjauhetta
Täyte:
3 banaania
3dl kermaa
2rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. On tärkeää siivilöidä jauhot, koska kaakao ja perunajauhot jäävät helposti kokkareiksi. Sekoita taikina varovasti, mutta älä vatkaa liikaa, ettei vaahto laskeudu.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille.
Paista 225 asteen uuninlämmössä noin 8 minuuttia.
Kumoa kypsä torttu sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi ja anna tortun jäähtyä.
Täytä kylmänä.
Tee täyte: Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi.
Kuori banaanit ja survo ne haarukalla soseeksi.
Sekoita banaanit ja 2/3 kermavaahdosta ja mausta vaniljasokerilla.
Levitä banaani-kermaseos torttupohjalle.
Kääri torttu paperin avulla rullalle.
Levitä pinnalle loput kermavaahdosta ja koristele suklaalastuilla.