Banaani-sitruskakku

Lähettäjä aromaticum

Valmistusaika noin 1 tunti

Paistoaika 40-45 minuuttia

Annoksia 10

Ääniä yhteensä: 392

Ainekset

300g (eli noin 4,6 dl) täysjyvävehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
175g (eli noin 2dl) tummaa sokeria esim. intiaanisokeria
1 tl raastettua luomusitruunan tai limen kuorta
1 (luomu)kananmuna vatkattuna
1 erittäin kypsä banaani (+1 rkl sitruunan tai limen mehua)
1,5 dl maustamatonta tuorejuustoa
110 g rusinoita

Kuorrute:

115g (eli noin 1,8 dl) tomusokeria
2 tl sitruunan tai limen mehua
0,5 tl sitruunan tai limen kuorta raastettuna

Valmistusohje

Voitele kakkuvuoka ja pane uuni kuumenemaan 180- asteeseen. Pese sitruuna tai lime hyvin kuumalla vedellä.

Siivilöi kuivat aineet ja sekoita keskenään. Raasta joukkoon limen kuori.

Muussaa kypsä banaani haarukalla ja sekoita sen joukkoon limen mehu.

Lisää banaani-limeseos, kananmuna, tuorejuusto, sekä rusinat jauhojen joukkoon ja sekoita hyvin keskenään. Jos taikina on liian paksua, lisää mukaan loraus vettä. Taikina saa jäädä erittäin paksuksi!

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

Paista uunissa noin 40-45 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä tai tikulla koitettaessa kypsä.

Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten jäähtymään kunnolla.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja koristele sillä jäähtynyt kakku kuten haluat. (Kuorrutetta kannattaa käyttää mikrossa ihan muutaman sekunnin ajan, jotta siitä saa helpommin käsiteltävää!)

Nauti kahvin ja hyvän seuran kanssa :)