Banaani-possupata

Lähettäjä Sari Nieminen

Valmistusaika n.1 t

Annoksia 4

Ääniä yhteensä: 401

Ainekset

2-3 rkl ruokaöljyä
500 g porsaanpaistia suikaloituna
1 sipuli hienonnettuna
0,5 pientä paprikaa suikaleina tai kuutioina
1 rkl currya
4 dl kookosmaitoa
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
0,5 tl chilijauhetta
1 laakerinlehti
3 rkl siruunamehua
1 banaani
0,5 dl tuoretta persiljaa

Valmistusohje

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleet. Lisää sipulisilppu ja paprikasuikaleet mukaan paistumaan.
Lisää curry ainesten joukkoon. Sekoittele hetki.
Kaada kookosmaito ja purkin huuhteluvesi pannulle. Lisää soijakastike, chilijauhe , laakerinlehti ja sitruunamehu.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää pataan tarvittaessa vähän vettä.
Halkaise lopuksi kuorittu banaani pitkittäin ja leikkaa viipaleiksi. Lisää viipaleet lihapataan.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta. Lisää pinnalle persiljaa tarjolle tuotaessa.
Tarjoile banaani-possupata keitetyn riisin ja vihersalaatin kera.