Banaani-Kauraherkku

Lähettäjä Annika

Valmistusaika 10 min

Paistoaika 30 min

Annoksia 4–6

Ääniä yhteensä: 378

Ainekset

Pohja

  • 4 Chiquita banaania
  • 50 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl/1.5 dl mustaviinimarjoja
  • Kaurapaistos
  • 100 g sulatettua voita
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl vanilliinisokeria

Valmistusohje

Vaikka Chiquita-banaani on todella hyvää, jokaiselta saattaa joskus löytyä hieman enemmän kypsynyt banaani. Tässä on herkullinen ohje nimenomaan parhaat päivänsä nähneille banaaneille. Banaanien määrästä riippuen ohjetta on erittäin helppo muokata omaan makuun sopivaksi. Enjoy!

Pohja
Voitele lasivuoan pohja voilla.
Halkaise banaanit kahtia ja puolikkaat vielä kahteen tai kolmeen osaan, maun mukaan.
Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, pähkinärouhe ja kaneli.
Laita seos banaanien päälle.
Ripottele mustaviinimarjat banaanien päälle, itse käytän jäisinä. Mikäli kaapista ei löydy mustaviinimarjoja, joikkoon käyvät melkein mitkä vain marjat. Jottei herkusta tule liian makea, en suosittele kaikista makeimpia marjoja.

Valmista kaurapaistos.
Sulata rasva ja sekoita joukkoon hiutaleet, sokerit ja kaneli.
Laita banaanien päälle ja paista n. 30min 200 asteisessa uunissa. Valmiin tuotoksen tunnistaa kauniin kullanruskeasta pinnasta.
Anna jäähtyä noin 15-30min ennen tarjoilua.

Herkun voi syödä ilman lisukkseita, mutta erityisen hyvää siitä saa jäätelön tai kermavaahdon kanssa.