Banaani-inkiväärikakku

Lähettäjä Juha

Valmistusaika 1.5 h

Paistoaika 45 min

Annoksia n.20 palaa

Ääniä yhteensä: 374

Ainekset

185 g voita tai leivontamargariinia
1 dl siirappia
2 1/2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
4 dl murskattua banaania
6 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkiväärijauhetta tai raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl anista
2 rkl maitoa

Sitruuna-inkiväärikuorrute

1 dl tomusokeria
1 tl inkiväärijauhetta tai raastettua tuoretta inkivääriä
20 g voita tai leivontamargariinia
2 tl maitoa
1 tl sitruunamehua

Valmistusohje

1) Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
2) Vaahdota rasva, siirappi ja ruokokidesokeri. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
3) Murskaa banaanit ja lisää vaahdon joukkoon.
4) Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, inkivääri ja anis.
5) Lisää kuiva-aineseos ja maito banaanivaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
6) Kaada massa vuokaan. Tasoita pinta.
7) Paista 180-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
8) Anna jäähtyä muutama minuutti ja irrota vuoan reunat.
9) Päällystä sitruuna-inkiväärikuorrutteella ja kuivatuilla inkivääripaloilla.

 

Sitruuna-inkiväärikuorrute:

1) Yhdistä tomusokeri, inkivääri, voi, maito ja sitruunamehu kulhossa.
2) Nosta kulho vesihauteeseen. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista ja kiiltävää.
3) Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ja valele se kakun pinnalle.