Banaani-inkiväärikakku

Lähettäjä Kimmo

Valmistusaika 1 h

Paistoaika 40 min

Annoksia 4

Ääniä yhteensä: 318

Ainekset

  • 2 dl gluteenitonta Provena kauratäyjyväjauhoja
  • 1 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 hyvin kypsynyttä banaania muussattuna
  • 2 rkl rypsiöljyä tai voisulaa
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 pussi saksanpähkinöitä kevyesti rouhittuna

Valmistusohje

Voitele leipävuoka.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola.
Sekoita joukkoon banaani, öljy/voisula, muna, sokeri ja vaniljasokeri.. Sekoita sen verran, että ainekset ovat tasaisesti sekaisin, älä yhtään enempää.
Lisää joukkoon kuorittu ja raastettu inkivääri ja n. 1/2 pussia rouhittuja saksanpähkinöitä varovasti sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan.
Ripottele kakun päälle rouhittuja saksanpähkinöitä.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 30-–40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää